Geheim ingrediënt onthuld: zo maak je het sappigste gehaktbrood ooit!

Gehaktbrood is zo’n gerecht dat ruikt naar nostalgie. Het roept herinneringen op aan de keuken van je (groot)ouders, waar de oven zachtjes pruttelde en de geur je deed watertanden.
Maar vergis je niet: gehaktbrood is allesbehalve oubollig. Met een paar slimme twists maak je er een hedendaagse smaakbom van die zowel doordeweeks als bij een etentje past.
Recept gehaktbrood
Ingrediënten (voor 4 personen):
-
500 g gemengd gehakt (rund/varken)
-
1 ui, fijngehakt
-
2 teentjes look, geperst
-
2 sneetjes brood zonder korst, geweekt in melk
-
1 ei
-
2 el ketchup + extra om bovenop te smeren
-
1 el mosterd
-
Peper, zout, paprikapoeder
-
Verse peterselie (optioneel)
-
Paneermeel (indien nodig om het steviger te maken)
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180 °C. Meng het gehakt met alle ingrediënten tot een homogeen geheel. Vorm het gehakt in een broodvorm op een bakplaat of gebruik een cakevorm. Smeer de bovenkant in met een dun laagje ketchup voor die heerlijke glanzende korst. Bak 45 à 50 minuten, tot het mooi goudbruin en gaar is.
Extra lekker maken? Stop in het midden een laagje gebakken champignons of mozzarella voor een verrassende vulling. Of meng een beetje gerookt paprikapoeder en worcestersaus in het gehakt voor meer diepgang. Laat na het bakken even rusten en serveer met aardappelpuree of een frisse salade. Smullen gegarandeerd!