Geniet van het perfect gezonde alternatief voor frieten: Ontdek het recept hier

door: WVDS
Frieten, eten
Afbeelding bron: pexels

Elke week staan er bij de meeste Belgen wel frieten op het menu, maar soms wil je graag ook eens je tafelgenoten verrassen met een alternatief gerecht op basis van aardappelen. 

 

Het recept voor aardappelpartjes

Zoek niet verder. Maak kennis met het recept voor aardappelpartjes. Dit artikel onthult het geheim om de perfecte aardappelpartjes te maken, die niet alleen heerlijk maar ook compleet vrij zijn van overtollig vet waardoor ze gezonder zijn dan frietjes van de frituur. 

Benodigdheden:

- 4 Grote aardappelen

- 1 eetlepel olijfolie

- Zout

- Peper

- 1 theelepel paprikapoeder

- 1 theelepel knoflookpoeder

potato-wedges, aardappelpartjes
Afbeelding bron: Pixabay

Instructies:

1. Begin met het verwarmen van je oven op 200 graden Celsius. 

2. Was de aardappelen goed en snijd ze vervolgens in partjes, zorg ervoor dat ze ongeveer dezelfde maat hebben voor een gelijkmatige gaarheid.

3. Doe de aardappelpartjes in een kom, voeg de olijfolie, zout, peper, paprikapoeder en knoflookpoeder toe. Meng goed zodat alle partjes goed bedekt zijn met de kruiden en olie.

4. Plaats de aardappelpartjes op een bakplaat bekleed met bakpapier. Zorg ervoor dat ze niet over elkaar heen liggen, zodat ze lekker knapperig worden.

5. Bak de aardappelpartjes in de oven voor ongeveer 30 à 40 minuten, of tot ze goudbruin en knapperig zijn. Halverwege de baktijd, draai de partjes om zodat ze gelijkmatig garen.

Dit recept voor aardappelpartjes is eenvoudig, voedzaam en veelzijdig. Je kunt experimenteren met verschillende kruiden voor variëteit, of ze zelfs toppen met kaas en bacon voor een meer uitgesproken gerecht. 

De volgende keer dat je snakt naar een hartige snack of een bijgerecht voor je maaltijd, probeer dan deze aardappelpartjes. Ze zijn gegarandeerd een hit bij je tafelgenoten. 

Bovendien, door deze heerlijke aardappelpartjes te kiezen boven frieten, maak je een gezondere keuze zonder in te boeten aan smaak. Eet smakelijk!