Groot probleem met ethyleenoxide in voedingswaren: “Eet enkel nog biologisch”

door: LHX
Afbeelding bron: Pixabay

De afgelopen weken zijn er al bijna 50 voedingswaren teruggeroepen, omdat ze in contact zijn gekomen met ethyleenoxide. Dat is een schadelijk bestrijdingsmiddel dat verboden is in Europa. Het gaat onder meer om ijsjes, sauzen en smeerkaas.

Op onze Facebookpagina vroegen we hoe dat nieuws wordt ervaren. “Ben jij bezorgd over wat we binnen krijgen?”, luidde de vraag.

Veel reacties zijn weinig verrassend na al het nieuws van de voorbije weken. “Natuurlijk, het is een schande”, zegt Bertje. “Vooral als je ziet hoeveel kinderen ernstig ziek worden”, vindt Tanja. Ook Jacques vertrouwt het niet meer. "Ik eet enkel nog biologisch", laat hij weten.

Toch reageren velen ook gelaten op het nieuws. “Als je hier de landbouw kapotmaakt, moet je niet klagen over de smurrie die je uit zulke landen op je bord krijgt”, zegt Gerard. “Insecticiden zijn nog het minste, kaalkap en platbranden hebben wereldwijde gevolgen.

Dirk vindt de hele heisa maar overdreven. “Wij laten ons niet leiden door gezondheidsfreaks die op elk voedingsmiddel commentaar hebben”, zegt hij resoluut.