Hoe krijg je dat vervelende randje van de chocopot? "Zo lukt het mij quasi altijd"

door: STS
Choco
Afbeelding bron: Twitter.com/Bert_VdA

We kennen het probleem allemaal: het randje plastic dat aan de pot choco blijft plakken en er maar niet af te krijgen lijkt. Op sociale media geven mensen elkaar tips om deze kleine ergernis te verhelpen.

"Heeft er ooit al iemand een manier gevonden op dat randje van de pot Nutella deftig te verwijderen, of zie ik het gewoon niet?", schreef Bert Van der Auwera op X, het voormalige Twitter.

Veel mensen reageerden en gaven tips. "Heel rustig verwijderen. In het midden een gaatje maken en naar de buitenkant trekken", raadt Caroline aan.

"Gewoon met de nagel van je wijsvinger losmaken. Zo doe ik het in elk geval", zegt Winny.

"Niet lostrekken maar gewoon met een scherp aardappelmesje de omtrek van de folie in draaiende beweging langs de interieurzijde lossnijden", schrijft een anoniem account.

"Lukt mij toch quasi altijd" zegt Jonas. "Eerst een gat in het midden maken en dan voorzichtig het papier losscheuren, de zijkanten meenemend. Als dat laatste niet lukt, kan dat toch nog met een keukenmes?"

"Een heel scherp mesje bijna plat op de rand houden en rondgaan", raadt Dirk aan.

"Scherp mes in het papiertje aan de rand. Met het mes langs de binnenkant van de rand gaan en een perfecte cirkel uitsnijden", schrijft Sarah.

"Met een (zelfs goed geknipte) vingernagel rond de binnenkant van het randje draaien, als een ouderwetse blikopener... werkt perfect", zegt een anonieme gebruiker.

"Je zou kunnen proberen de pot te verwarmen alvorens het te verwijderen voor het eerste gebruik", schrijft Bart.

"Hou hem bijvoorbeeld even boven kokend water (snelkoker). De lijm is gevoelig voor vochtige warmte. Het zou geen (nadelige) gevolgen mogen hebben voor de inhoud van de bokaal."