Nieuwe uitbater van Hof van Cleve grijpt in na forse kritiek op hoge prijzen

door: BVDO
Peter Goossens
Afbeelding bron: Photonews

De voorbije weken was er veel kritiek op het Hof van Cleve. Peter Goossens sprak toen dat de prijzen heel normaal waren, maar niet iedereen denkt daar zo over.

Vanaf vandaag kan je reserveren voor het nieuwe Hof van Cleve. Peter Goossens, de huidige baas van het toprestaurant, neemt eind deze maand afscheid van zijn etablissement.

Floris Van der Veken neemt de zaak over en kondigt meteen veranderingen aan. Ook in de prijs, want het menu zonder drank zal geen 490 euro meer kosten.

“Ik wil ook geen commentaar krijgen op de prijzen”, zegt de nieuwe chef aan Het Nieuwsblad. “Ik begin van nul. Ik wil me bewijzen.”

De prijzen gaan fors naar beneden. “Het vijfgangenmenu komt op de kaart voor 165 euro, voor zeven gangen zal je 195 betalen. En op de à la carte-kaart staan gerechten tussen 40 en 135 euro.”

“Maar ik wil niet inboeten aan kwaliteit”, zegt Van der Veken nog. “Ik ga met dezelfde topproducten blijven werken. Hof van Cleve staat daarvoor. Ik ben zo opgeleid.”

Ook de befaamde taarten bij de koffie blijven bestaan. De prijs van de koffie gaat van 25 naar 15 euro, taartje inbegrepen.