Nu eieren haast onbetaalbaar zijn: zo maak je een heerlijke cake zonder eieren

door: WVDS
cake
Afbeelding bron: Pixabay

De eieren in de supermarkt lijken tegenwoordig bijna van goud, ze worden steeds duurder. Tijd dus om creatief te worden in de keuken.

Je kunt ook een cake maken die net zo luchtig en smakelijk is als een traditionele cake, maar dan zonder dat je eieren nodig hebt. Het is niet alleen budgetvriendelijker, maar ook nog eens verrassend lekker. In dit recept gebruiken we simpele ingrediënten die je waarschijnlijk al in je keukenkast hebt staan.

Recept voor een ei-vrije cake

Zo kun je een heerlijke cake bakken zonder je zorgen te maken over de stijgende ei-prijzen. Voor deze eivrije cake heb je 200 gram bloem, 150 gram suiker, 100 ml plantaardige olie, 200 ml plantaardige melk, 1 eetlepel appelazijn, 1 theelepel vanille-extract en 1 theelepel bakpoeder nodig.

Bereiding:

Begin met het voorverwarmen van de oven op 180 graden Celsius. Meng in een kom de bloem, suiker, bakpoeder en een snufje zout. Voeg in een andere kom de plantaardige melk toe aan de appelazijn en laat het mengsel even staan.

Dit zorgt voor een luchtig resultaat, vergelijkbaar met de werking van eieren. Roer vervolgens de olie en vanille-extract erdoor.

Meng alles goed door elkaar en giet het beslag in een ingevette bakvorm. Bak de cake 30-35 minuten totdat een satéprikker er schoon uitkomt.

Het resultaat: een luchtige, smaakvolle cake die niet alleen je honger stilt, maar ook je portemonnee beschermt.