Resten van kippenbouten? Dit moet je doen om geurhinder te vermijden

kippenbouten
Afbeelding bron: Pexels (Archieffoto)

Kippenbouten zijn altijd lekker. Je kan ze bij meerdere gerechten gebruiken.
 

Het is een vraag die in veel huishoudens opduikt, zeker tijdens warme dagen: wat doe je met resten van kippenbouten of ander vlees dat niet meer eetbaar is? Een handige en hygiënische oplossing wint aan populariteit — en dat is diepvriezen.

Restjes vlees kunnen bij het restafval, maar zorgen in de vuilnisbak al snel voor geurhinder en trekken ongedierte aan. Door botjes en vleesresten eerst in een zakje in de diepvriezer te leggen, vermijd je dat probleem volledig. Pas op de dag van ophaling haal je het uit en gooi je het bij het restafval.

Let wel: vleesresten horen niet thuis in het gft-afval. Enkel plantaardig keukenafval mag daarin terecht. De restjes goed verpakken (bijvoorbeeld in een plastic zakje) voorkomt bovendien lekken en vieze geurtjes in je vuilnisbak.

Deze simpele tip kan veel narigheid voorkomen. Het houdt je huis frisser, je vuilnis hygiënischer én voorkomt klachten van geurhinder.