Zware afgang voor Peter Goossens met zijn nieuw restaurant: "Dan speel je in provinciale"

door: STS
Peter Goossens
Afbeelding bron: Photonews

Het nieuwe restaurant van Peter Goossens in Knokke-Heist scoort niet bijster geweldig in de nieuwe culinaire gids Gault&Millau "A Taste of Knokke-Heist 2023-2024". Die werd enkele dagen geleden officieel voorgesteld.

Deze culinaire gids is, net zoals twee jaar geleden, ontstaan door een samenwerking tussen het gemeentebestuur van Knokke-Heist en Gault&Millau.

"De hoogst gequoteerde restaurants in de gids zijn: Bartholomeus (18/20), Sel Gris (17/20), Cuines 33 (16,5/20), Il Trionfo (15,5/20), Caillou (15/20) en Escabèche (15/20)", klinkt het in een persbericht.

"De inspecteurs ontdekten verder heel wat nieuwe culinaire referenties tijdens hun ontdekkingstocht in Knokke-Heist voor de gastronomische Gault&Millau selectie: Bablut, Dely's, Dunas, Le P'tit Bedon, La Rigue en La Sirène."

La Rigue van Peter Goossens behaalde dus geen topnotering. "Met 14,5/20 behoort La Rigue lang niet tot de honderd beste restaurants van België. Vorig jaar zou het in de ranking van Gault&Millau de 175ste plaats gedeeld hebben met een dozijn anderen. Dan speel je in provinciale", stelt HLN-journalist Jan Segers in een column.

De gids is in de lokale boekhandel voor 19,90 euro te koop. Inwoners van Knokke-Heist kunnen hem gratis afhalen bij de dienst Toerisme. Tweedeverblijvers ontvangen de gids gratis in de bus.