17-jarige schiet leeftijdsgenoot lading hagel in het gezicht: "Enkel daardoor heeft hij het overleefd"

door: STS
Afbeelding bron: Photonews

Een leerling is op de parkeerplaats van zijn school beschoten geworden. Hij was net bij zijn moeder in de wagen gesprongen.

De feiten speelden zich af in het Nederlandse Zoetermeer. Op het moment dat een 17-jarige jongen na schooltijd naar de auto van zijn moeder stapte, kwamen er twee andere jongens op hem afgelopen.

De jongen werd al eerder bedreigd en aangevallen en sprong razendsnel op de achterbank van de wagen, terwijl hij tegen zijn moeder riep dat ze weg moest rijden.

Een van zijn belagers, eveneens 17 jaar oud, haalde een verkort jachtgeweer boven en schoot door het raam van de auto het slachtoffer een lading hagel in zijn gezicht.

"Het slachtoffer heeft het alleen overleefd doordat zijn moeder hem snel naar het ziekenhuis heeft gereden, waar hij urenlang werd geopereerd", meldt 112 Vandaag.

De 17-jarige schutter en zijn 18-jarige kompaan zijn veroordeeld tot opsluiting in een jeugdinstelling. Ze kregen respectievelijk 20 maanden en 24 maanden met vier maanden voorwaardelijk opgelegd.