73-jarig koppel vermoord door eigen kleinzoon, die opmerkelijke reden geeft

door: STS
Denis en Mary Fell
Afbeelding bron: Scotland.police.uk

Een tiener heeft zijn grootouders om het leven gebracht. Hij zegt dat stemmen in zijn hoofd hem daartoe aanzetten.

Tobyn Salvatore was nog een tiener toen hij zijn grootouders, Denis en Mary Fell uit het Schotse Livingston, met een mes om het leven bracht op tweede kerstdag 2021. Hij is nu 21 jaar en staat nu terecht voor de dubbele moord.

Tobyn richtte destijds een bloedbad aan en sneed daarbij zelfs de hand van zijn grootmoeder af toen die zich probeerde te beschermen. De vrouw en haar echtgenoot, beiden 73 jaar oud, overleden ten gevolge van diepe steekwonden in de halsstreek, schrijft The Sun.

De zeer religieuze jongen vertelde aan artsen dat hij geloofde dat zijn grootouders zouden verrijzen indien ze zouden sterven. Hij verklaarde ook dat de stem van een personage uit een horrorfilm die hij 80 keer bekeken had hem had opgedragen om de moorden te plegen.

Na de gruweldaad nam de jongen een bad. Daarna gaf hij zich aan bij de politie en vertelde hij wat hij gedaan had.

De jongeman zou oorspronkelijk terechtstaan wegens twee aanklachten voor moord, maar pleitte schuldig aan een minder zware aanklacht van dood door schuld door verminderde toerekeningsvatbaarheid.

Een psychiater die hem onderzocht zegt dat het om een duidelijk geval van verminderde toerekeningsvatbaarheid gaat. De straf wordt op 21 september pas uitgesproken.