Baby sterft door "monster" van vader: "Catastrofale verwondingen"

door: STS
Afbeelding bron: Pixabay

Een vader heeft zijn baby om het leven gebracht. Het kind liep "catastrofale" verwondingen op aan de hersenen, de ruggengraat en de ribben.

De 31-jarige Reece Kelly uit het Engelse Workington is door de rechtbank schuldig bevonden aan de moord op zijn 4 maanden oude zoontje, Dallas genaamd.

De man belde op 15 oktober 2021 de politie, met de melding dat zijn zoontje niet meer ademde. Het kind werd naar een ziekenhuis in Newcastle gebracht, waar machines hem in leven moesten houden.

Vier dagen later werd de hartverscheurende beslissing gemaakt om alles uit te schakelen, omdat de verwondingen die het kind had opgelopen "catastrofaal" bleken te zijn.

Onderzoek wees uit dat de baby met kracht dooreen was geschud. Dit had tot meerdere bloedingen in de hersenen en ruggengraat geleid, alsook zes ribbreuken en losgekomen netvliezen, schrijft The Sun.

De 23-jarige moeder van het kind noemde de moordenaar van haar baby "een monster" bij de start van het proces. Ze werd - net zoals de man - wel veroordeeld wegens kindermishandeling nadat de rechtbank had gehoord hoe het paar hun baby thuis had blootgesteld aan drugs. Ze werd onder voorwaarden vrijgelaten in afwachting van haar vonnis.

De man werd tevens schuldig bevonden aan moord. Hij krijgt later deze maand zijn straf te horen.