Gezinsdrama: Vader steekt echtgenote en drie kinderen in brand

door: STS
Politie
Afbeelding bron: Pixabay

Een man heeft zijn echtgenote en drie kinderen gedood. Daarna beroofde hij zichzelf van het leven.

De feiten speelden zich af in het Australische Brisbane. De vervreemde echtgenoot sloeg toe toen zijn vrouw en drie kinderen zich klaarmaakten om naar school te gaan.

Hij stapte bij hen in de wagen, schreeuwde dat hij zijn kinderen wilde zien en eiste dat de vrouw zou uitstappen. Daarop stak hij de wagen in brand.

De drie kinderen van zes, vier en drieënhalf jaar oud kwamen daarbij allen om het leven. De man overgoot vervolgens ook zijn echtgenote met benzine en stak haar in brand, meldt The Mirror.

Ondanks dat de vrouw brandwonden opliep op 97% van haar lichaam, kon ze de ambulanciers en de politie nog vertellen wat er gebeurd was.

"Mijn kinderen zitten in de wagen. Waarom ben ik niet bij hen in de wagen gebleven", vertelde ze aan de eerste ambulancier die arriveerde. De vrouw overleefde de aanval niet.

Jerrycan

De 42-jarige dader beroofde zich na de feiten van zijn leven. Momenteel loopt er een onderzoek naar de gebeurtenissen. De man zou zijn daden op voorhand gepland hebben. Zijn auto stond verderop geparkeerd en op camerabeelden is te zien hoe hij een jerrycan kocht.

Wie met donkere gedachten of vragen over zelfdoding zit, kan altijd anoniem en gratis terecht op het nummer 1813 of op zelfmoord1813.be.

Download nu de gratis app van Redactie24