Harteloos: Vrouw steelt elektrische rolstoel van bejaarde, die in elkaar zakt en sterft

door: STS
Kimberley Hawkins/Neil Shadwick
Afbeelding bron: Facebook.com/neil.shadwick.35/Gloucestershire Police

Een vrouw heeft de elektrische rolstoel van een zestiger met een beperking gestolen. De man zakte daarna in elkaar en overleed in het ziekenhuis.

De 40-jarige Kimberley Hawkins pleegde de diefstal met geweld op 22 januari in het Engelse Stroud, op de parking van een Tesco-supermarkt.

De 63-jarige Neil Shadwick, die met meerdere gezondheidsproblemen kampte, waaronder de ziekte van Parkinson, werd op de parking van de supermarkt gevonden door personeelsleden.

De hulpdiensten brachten hem nog naar het ziekenhuis, maar zijn leven kon niet meer gered worden. Hij overleed later diezelfde dag, weet The Sun.

De vrouw is dinsdag voor de rechtbank moeten verschijnen. Ze gaf toe dat ze het voertuig van de man zonder toestemming meenam. Ze pleitte ook schuldig aan het aanvallen van de man en het veroorzaken van lichamelijk letsel.

De advocate van de vrouw zei dat haar cliënte "effectief in een tent leefde toen ze werd gearresteerd" en dat ze geen plaats had om naartoe te gaan als ze uit voorhechtenis zou komen. Ze zei ook dat de vrouw moet afkicken van haar voorgeschreven methadon. De rechter stelde de zaak uit tot eind augustus.

De vrouw is geen onbekende voor het gerecht. In 2021 brak ze twee keer in bij haar ex, waarvan één keer toen die naar de begrafenis van zijn moeder was. Ze kreeg toen zes maanden cel met uitstel.