"Ik ben getekend voor het leven": Afspraakje draait uit op bruut geweld, met vreselijke gevolgen

door: STS
politie
Afbeelding bron: Shutterstock.com

Een man die dacht af te spreken met iemand die hij via een datingwebsite had leren kennen, is in elkaar geslagen door minstens twee personen. Hij verloor zijn rechteroog door het brute geweld.

Op 31 juli, tegen 22.00 uur 's avonds, kwam het slachtoffer aan bij het centraal station in Tilburg. Hij had met een dame afgesproken bij haar thuis.

"Al lopend onderweg hoort hij dat hij net op de verkeerde plek zou zijn, ze zouden elkaar zijn misgelopen", legt de politie uit.

"Degene met wie hij contact heeft zegt hem naar de bocht te lopen van de Economenlaan met de Professor Gimbrerelaan. De man gaat nog een stukje het bospad in. Dan wordt het hem toch te gek. Hij krijgt er een niet pluis gevoel bij. Hij besluit te vertrekken en weer naar huis te gaan."

"Via de Juristenlaan wil hij weer richting het station lopen. Het enige dat de man zich herinnert is dat iemand 'hey' zei achter hem."

"Toen ben ik langs achteren neergeknuppeld", zegt het slachtoffer. "Het ging allemaal zo snel voor mij. Ik werd geraakt in mijn gezicht, mijn buik en mijn rug."

Zijn belagers gingen met een gele Jumbo-tas, zijn bril en zijn telefoon aan de haal. Het zwaargewonde slachtoffer vond hulp in een café in de buurt.

"Door het geweld werd zijn rechteroog zo beschadigd, dat hij dat oog kwijtraakte", zegt de politie. "Het moest operatief verwijderd worden."

"Ik ga nooit meer zien. Ik heb mijn zicht volledig verloren", zegt de man. "Ik sta nu op de wachtlijst voor een prothese, dus ik heb nog een lange weg te gaan. Geestelijk heb ik het nog veel zwaarder. Ik ben getekend voor het leven."

De politie heeft de daders nog niet kunnen vatten.