Pure horror: Belgische toerist in Turkse badplaats gewurgd en daarna in brand gestoken

door: PMN
Politie
Afbeelding bron: Pixabay

In de populaire Turkse badplaats Marmaris is na een verwoestende bosbrand een gruwelijke ontdekking gedaan. Het verkoolde lichaam van een 32-jarige Belgische toerist K.M. werd teruggevonden, waarbij onderzoek uitwees dat hij niet door de bosbrand om het leven kwam, maar door verstikking. 

Op vrijdag 23 juni werden de Turkse hulpdiensten rond 15.30 uur opgeroepen om een bosbrand te bestrijden in de buurt van Marmaris, een geliefde vakantiebestemming vanwege het zonovergoten strand en het bruisende nachtleven. Meer dan 400 hulpverleners, acht helikopters en vijf blusvliegtuigen, werden ingezet om het vuur te bestrijden. Na enkele uren was de bosbrand onder controle. Een oppervlakte van vijf hectare, vergelijkbaar met zo'n zes voetbalvelden, ging in de vlammen op. Dat meldt Het Laatste Nieuws.

In de nasleep van de brand deden de autoriteiten een angstaanjagende ontdekking. In het verkoolde bos werd het lichaam van een man aangetroffen, later geïdentificeerd als de 32-jarige Belgische toerist K.M. Uit een autopsie bleek dat het slachtoffer niet was overleden door de brand, maar door verstikking, waarbij een riem of handvat van een tas of rugzak als wurgingmiddel werd gebruikt. Opmerkelijk genoeg werd het vermoedelijke moordwapen nog rond de nek van het slachtoffer aangetroffen.

De politie heeft bevestigd dat de bosbrand is ontstaan nadat er het lichaam in brand werd gestoken. Na uitgebreid onderzoek, waaronder het bekijken van bewakingscamera's, ondervragingen en het bestuderen van vluchtgegevens, is men tot de conclusie gekomen dat het slachtoffer de 32-jarige Belgische toerist K.M. is.

Hoewel het Belgische Ministerie van Buitenlandse Zaken heeft bevestigd op de hoogte te zijn van de zaak, geven ze geen verdere commentaar totdat het slachtoffer officieel is geïdentificeerd. De familieleden van het slachtoffer zijn intussen naar Turkije gereisd om de autoriteiten te helpen bij de identificatie.

De politie heeft een verdachte gearresteerd met de initialen M.A. Hij wordt verdacht van moord en het veroorzaken van de bosbrand. Ondanks zijn uitgebreide strafblad, dat bestaat uit diefstal, geweld en seksueel misbruik moest de politie hem opnieuw vrijlaten vanwege het gebrek aan bewijzen. Over een mogelijk motief is ook nog niets geweten.

Tags turkije moord