13-jarige meisjes urenlang opgesloten: "Mijn dochter is geen crimineel"

door: STS
Afbeelding bron: Pixabay

De politie van Mortsel heeft drie meisjes van 13 jaar opgepakt voor een spuwincident. Wat volgde, was een traumatiserende ervaring, zegt de vader van een van de meisjes. De politie zegt de procedures gevolgd te hebben.

Het was op 25 januari dat drie vriendinnen gingen shoppen in het Wijnegem Shopping Center en vervolgens iets aten op de dakparking. "Ze waren aan het spelen; ze probeerden om ter verst bolletjes uit te spuwen. Ze deden dat vervolgens ook over de balustrade en zouden iemand geraakt hebben", vertelde de vader van een van de meisjes aan VTM.

De getroffen klant verwittigde het Wijnegem Shopping Center, van waaruit een telefoontje naar de politie vertrok. De meisjes werden voor verhoor meegenomen naar het politiekantoor van Mortsel. Ze werden vier uur lang van hun vrijheid beroofd, waarvan ze twee uur in een cel moesten doorbrengen.

Fouilleren

"Ze hebben hun beha moeten uittrekken. Toch niet evident voor meisjes van 13 jaar, denk ik. Ze zijn gefouilleerd onder de kleren, weliswaar door een vrouw, maar dan nog. Is dat nodig voor hetgeen er is gebeurd? Ze hebben niets gestolen. Mijn dochter had haar maandstonden en vroeg of ze naar het toilet mocht. Dat mocht niet. En ze zeggen dat ze de hele tijd uitgelachen werden. Toen ze in de auto stapte, was het eerste wat mijn dochter zei: 'Papa, de politie, die zijn toch niet correct, hè.' Wat moet ik zeggen? Ja? Ze is geen crimineel."