Bejaarde dame in tranen na diefstal juwelen door valse medewerker van bedrijf: "Zelfs de trouwring"

door: STS
Bejaard - rusthuis
Afbeelding bron: Pixabay (archieffoto)

Een bejaarde vrouw is juwelen en geld kwijt nadat ze iemand binnenliet die achteraf gezien een valse Fiberklaar-medewerker was.

Fiberklaar legt glasvezelkabels voor sneller internet. Een man die zich als medewerker van het bedrijf voordeed, sloeg toe bij een bejaarde vrouw in de Dageraadstraat in Turnhout.

"Hij dwong haar om de juwelen die ze droeg aan hem te geven. Daar was ook haar trouwring bij", meldt de VRT.

De Turnhoutse politie waarschuwt voor deze praktijken en geeft tips die je kunnen helpen bij het onderscheiden van een echte en een valse Fiberklaar-medewerker.

"Een echte Fiberklaar-medewerker draagt een geel fluohesje met een Fiberklaar-logo op de voor- en de achterkant én een zwart draaglint met het Fiberklaar-logo, met daaraan een legitimatiebadge met naam, foto en logo's van Fiberklaar en de naam of het logo van de aannemer waarmee Fiberklaar samenwerkt (in Turnhout is dat Circet)."

"Medewerkers van Fiberklaar komen nooit onaangekondigd langs. In de dagen voor het bezoek ontvang je altijd een aankondigingsbrief."

Wat bij twijfel? "In dat geval laat je hem of haar maar beter niet binnen en neem je best contact op met de aannemer, waarvan je de contactgegevens vindt in de aankondigingsbrief. Kan je de aannemer niet bereiken of is de situatie écht verdacht? Verwittig dan meteen de politie via het nummer 101!"