België krijgt serieuze waarschuwing: “Ze komen bij jullie aanslagen plegen tijdens kerstperiode”

door: PMN
Politie - terreur
Afbeelding bron: Photonews

Het dreigingsniveau in ons land staat op niveau 3. Dat betekent dat er een ernstige kans is op een aanslag.

Gisteren waarschuwde de EU nog voor “een grote kans op terroristische aanslagen” deze kerst. Nu ontvangt onder meer ons land ook een serieuze waarschuwing van Israël.

Het Israëlische ministerie van Buitenlandse Zaken heeft persoonlijke brieven gestuurd naar Europese leiders, voorzien van bewijs van terroristische activiteiten van Hamas in grote steden over het hele continent. Dat schrijft The Sun.

Er is ook een brief gestuurd naar ons land. Israël waarschuwt in de brief dat de kans groot is dat Hamas slapende terroristische cellen gaat activeren.

Hamas zou over een enorm netwerk beschikken van agenten die undercover kunnen opereren. Ze zouden kunnen toeslaan op bijvoorbeeld kerstmarkten.

Israël hoopt dat er actie ondernomen wordt want dat Hamas overal ter wereld actief is. “Ze vormen een bedreiging voor burgers overal ter wereld, niet alleen Joden en niet alleen in Israël.”

De brief werd niet alleen naar ons land gestuurd. Ook de leiders van Italië, Nederland, Zweden, het Verenigd Koninkrijk, Denemarken, Tsjechië, Hongarije, Griekenland, Duitsland en vertegenwoordigers van de Europese Unie hebben de brief ontvangen.