Bewakingsbeelden tonen hoe twee 18-jarigen man verschrikkelijk aanpakken

door: BVDO
Politie
Afbeelding bron: Photonews

In de nacht van zaterdag op zondag werd rond 1u50 een man lastig gevallen door 2 mannen van 18 jaar oud in de Parijsstraat te Leuven.

Ze spraken de man aan en volgden hem enkele meters. Vervolgens zijn de verdachten tegen de benen van het slachtoffer beginnen stampen en namen ze hem vast bij zijn schouders. Op dat moment voelde het slachtoffer een klik en merkte hij op dat zijn gouden ketting verdwenen was.

De verdachten wandelden weg en reageerden niet meer op het slachtoffer. Wanneer het slachtoffer naar de politie wilde bellen, probeerden de verdachten zijn gsm nog uit zijn handen te slaan. De feiten konden worden geregistreerd door camerabeelden.

Rond 3u30 konden de verdachten, die geen verblijfplaats hebben in België, worden aangetroffen in Leuven. In de buurt werd eveneens een lege portefeuille en enkele bankkaarten gevonden. Op camerabeelden kon men zien hoe een verdachte iets weggooide bij de aankomst van de politie.

Tijdens de verhoren ontkende de eerste verdachte iets te maken te hebben met de feiten. De tweede verdachte gaf toe gepoogd te hebben om de ketting te stelen, dit door te tikken tegen de benen van het slachtoffer als afleiding. Hij ontkende echter geslagen of gestampt te hebben. Hij gaf eveneens toe de portefeuille en bankkaarten gestolen te hebben.

Het parket van Leuven heeft de onderzoeksrechter gevorderd voor diefstal met geweld, gewone diefstal en vereniging van misdadigers. De onderzoeksrechter heeft beslist om de verdachten aan te houden, vrijdag moeten ze verschijnen voor de raadkamer. De onderzoeksrechter zal het onderzoek nu verder leiden.

Lees al het nieuws via de gratis app van Redactie24