Bizarre diefstal van maar liefst drie miljoen euro aan het licht gekomen

door: BVDO
politie
Afbeelding bron: Shutterstock.com

Bij ondernemer en miljonair Christian Polis is in een loods in Luik voor maar liefst drie miljoen euro aan opgezette dieren gestolen.

Tientallen opgezette dieren zijn spoorloos verdwenen uit de loods. De totale waarde van de verdwenen dieren loopt op tot drie miljoen euro. Jarenlang stonden de dieren opgezet in een loods in Luik bij miljonair Christian Polis. De man verzamelt en verkoopt de opgezette dieren.

“Ik zoek overal ter wereld exotische dieren en laat ze door mijn taxidermisten opzetten”, zegt de man aan de kranten van Sudpresse. “Ik wil enkel huiden van dieren die een natuurlijke dood zijn gestorven. Ik doe geen zaken met stropers. Ik heb contacten met circussen en met dierentuinen. Met Pairi Daiza heb ik bijvoorbeeld al een paar keer zaken gedaan.” De man is echter opgelicht door een medewerker. “Ik heb hem in 2009 in dienst genomen. Ik beschouwde hem als een vriend.”

Omdat de verkoop stilviel, stelde de medewerker voor om ze tentoon te stellen bij grote meubelzaken over Europa en ze zo te proberen te verkopen. Na een tijdje was de hele stock echter weg en toen Polis vroeg om ze terug te halen, bleek de medewerker ze verkocht te hebben op de zwarte markt. De dieren werden voor een prikje verkocht. 600 van de 800 stukken zijn weg.

De man is er het hard van in, maar het is ook een financiële catastrofe. “Dat ik miljonair ben, dat telt niet. Voor dat geld heb ik ook moeten werken en ook ik voel de coronacrisis. Niemand kan het zich permitteren om zomaar drie miljoen euro te verliezen. Ik ook niet.”