Buschauffeur van De Lijn helpt politie om merkwaardige diefstal op te lossen

door: BVDO
De Lijn - bus
Afbeelding bron: Photonews

Op dinsdag 1 augustus 2023 omstreeks 18.50 uur werd de politie van Tienen opgeroepen door ongeruste bewoners. Het bleek om een inbraak te gaan.

De bewoners hoorden lawaai aan de voordeur, maar konden niemand opmerken. Bij het checken van de beelden van de videodeurbel konden ze vaststellen dat een man aan hun deur had gestaan. Bij nazicht bleek dat een kettingzaag, een stekkerdoos en een gordijn werden gestolen uit hun tuinhuis.

Een minuut na de melding door de bewoners had een buschauffeur eveneens de politie gebeld, omdat hij een verdachte man zag. Die was aan het voelen aan fietsen in een fietsenstalling aan het station van Tienen. De verdachte stapte een frituur binnen en kon daar gepakt worden. Hij had de zak met de kettingzaag, stekkerdoos en het gordijn achtergelaten aan de fietsenstalling vooraleer hij de frituur binnenging.

De verdachte, een 33-jarige man zonder gekende woon- of verblijfplaats, ontkende de feiten. Het parket heeft de man via de snelrechtprocedure gedagvaard voor diefstal en poging diefstal met braak, en hij zal zich in september voor de correctionele rechtbank moeten verantwoorden.