Een hybride van dit merk? Opletten voor diefstal met schade van duizenden euro’s

door: BVDO
bestuurder
Afbeelding bron: pexels

In België en Frankrijk worden de laatste tijd opvallend veel accupakketten gestolen. De schade loopt vaak op tot duizenden euro’s.

Sinds vorig jaar zijn er in Frankrijk heel veel dieven op pad om accu’s van hybride toestellen te stelen. De diefstallenplaag verlegd zich nu ook naar ons land, zo meldt Het Laatste Nieuws.

Opvallend is vooral dat auto’s van het merk Toyota geviseerd worden door de dieven. De schade loopt vaak op tot meerdere duizenden euro’s.

De achterbank van de auto’s wordt eruit gescheurd en de kabels doorgeknipt, waarna de elektrische accu gepikt wordt. Die accu weegt tussen de 30 en 40 kilogram, maar is vlot mee te nemen.

Ook de katalysatoren van de hybride Toyota’s worden vaak gestolen. Die worden verkocht voor de zeldzame metalen die erin verwerkt zijn.

Een accu kost nieuw 3.000 euro, maar dan is er ook nog alle andere schade. Bij volledig elektrische toestellen stelt het probleem zich niet, omdat de accu daar gemonteerd is onder het chassis, waardoor het veel moeilijker te verwijderen is.

Volg Redactie24 nu op Instagram