Jonge vrouw voor 25.000 euro opgelicht: "Alles waar ik van droomde, zie ik nu voor mijn neus verdwijnen"

door: STS
Meisje - vrouw - wenen - misbruik - geweld
Afbeelding bron: Shutterstock/suriyachan

Een vrouw die online een item wilde verkopen, is daarbij opgelicht geworden. Ze raakte op die manier circa 25.000 euro kwijt.

Het slachtoffer, uit Varsenare (Jabbeke), wilde een levensechte pop verkopen via Facebook Marketplace. Een geïnteresseerde vrouw uit het Antwerpse nam contact op.

"Toen kreeg ik een link die zogezegd van Payconiq afkomstig was, waarmee ik geld kon ontvangen", vertelde slachtoffer Shanna op Focus-WTV.

"Ik moest erop klikken en een handeling verrichten en op die manier zijn ze aan het eerste bedrag geraakt, 1.400 euro."

Daarna kreeg de vrouw een telefoontje van een kompaan van de oplichter. Het ging om iemand die zich uitgaf als medewerker van Card Stop. "Die zei gezien te hebben dat er dingen die niet klopten aan het gebeuren waren met mijn rekening. Hij zou mij helpen om de transactie tegen te houden."

Maar haar rekening werd via een programma geplunderd. De vrouw is zo'n 25.000 euro armer en de kans dat ze haar geld ooit nog terugziet, is klein.

Een zware dobber voor Shanna, die in een fertiliteitstraject om mama te worden zit. "Zonder geld kan je geen kindje opvoeden. Alles waar ik zo lang van droomde, zie ik nu voor mijn neus verdwijnen."