Jongeren gooien vuurwerkbommetjes: "Naar wandelaars én de politie"

door: STS
Politie - Antwerpen
Afbeelding bron: Photonews

In Antwerpen heeft de politie vuurwerk in beslag genomen bij jongeren. Die hadden met bommetjes gegooid naar wandelaars én naar een politievoertuig.

"Het wijkteam van Merksem en de Luchtbal nam verschillende hoeveelheden vuurwerk in beslag bij drie jongeren op de Bredabaan. Enkele dagen later werd nog een jongen gevat die knalvuurwerk gooide ter hoogte van een tramhalte met wachtende mensen", klinkt het bij de politie.

"Na meldingen van jongeren die bommetjes zouden gooien naar mensen wandelden of hun hond uitlieten aan de Wijngaardberg werden vier jongeren gevat door een anonieme patrouille. Eén van hen had 50 stuks knalvuurwerk op zak."

Het wijkteam van Berchem kon enkele jongeren vatten die voor en tijdens voorstellingen in het Cultureel Centrum CORSO vuurwerk gooiden ter hoogte van de inkomhal.

"Woensdagavond ontvingen we opnieuw meldingen van hevige overlast van knallen op en rond het Terloplein. Tijdens nazicht door een interventiepatrouille werd er vuurwerk richting het politievoertuig gegooid."

"Een anonieme patrouille van de mobiele eenheid kon de verdachte arresteren. Deze werd overgebracht naar het politiekantoor en opgehaald door zijn ouders."

GAS-boete

"Alle verdachten betroffen jongeren tussen de 13 en de 15 jaar oud. Wie op heterdaad betrapt werd bij het gooien van vuurwerk of wie in het bezit was van vuurwerk kreeg een GAS-boete."