Lesbisch koppel krijgt deze haatbrief in de bus: “Ik klop je in mekaar tot je niet meer beweegt”

door: BVDO
Afbeelding bron: Pixabayxabay (archieffoto)

Een lesbisch koppel uit Harelbeke kreeg een haatbrief in de bus. Naar aanleiding van de moord op David in Beveren komen ze er anoniem mee naar buiten.

Enkele dagen voor de moord op David kreeg een lesbisch koppel uit Harelbeke een haatbrief in de bus. Normaal zouden ze er niet mee naar buiten komen, maar door de moord doen ze dat wel. “We hebben de brief intussen al wat kunnen plaatsen en ik wilde er eigenlijk niet meer dieper op ingaan. Ik wil dat mensen beseffen dat zaken zoals dit méér gebeuren dan ze denken. Ja, zulke dingen gebeuren in Harelbeke. En ja, vaker dan je denkt”, klinkt het op sociale media.

De kans is groot dat de vrouwen de persoon die deze brief schrijft kennen. “In de brief verwijst hij naar de therapie die ik een tijdje geleden heb gevolgd. Intussen ben ik uit die dip waardoor ik toen in therapie ging. Aangezien daarnaar wordt verwezen in de brief, vrees ik dat die persoon me kent. Dat is géén leuke gedachte. Maar ik wil hierdoor mijn familie en vrienden niet wantrouwen, dat gun ik die persoon niet. En zeker niet als ik zie hoeveel warme reacties er uit onze omgeving komen”, klinkt het bij één van de twee vrouwen.

De vrouwen zijn echter strijdvaardig en zullen zich niet verstoppen. Dit is de tekst van de brief:

Dag zottin

Ze hadden je beter wat langer in de psychiatrie gehouden. Of nog beter, ze hadden je voor altijd moeten opsluiten. Mensen zoals jou zouden ze ontoerekeningsvatbaar moeten verklaren. Mensen die verliefd worden op hetzelfde geslacht zijn zot in hun hoofd, alles voor de aandacht.

De kans dat wij elkaar tegen het lijf lopen in Harelbeke is groot. Dat wil je niet. Want het zal onze laatste ontmoeting zijn. Ik klop je in mekaar totdat je niet meer beweegt. Mensen zoals jou verdienen het niet om te leven. Niemand gaat je missen. Het zal voor velen een bevrijding zijn als je er niet meer bent.

Je zou beter je huis verkopen en naar de andere kant van het land verhuizen. Harelbeke heeft geen plaats om mensen als jou te aanvaarden. Je weet wat je te doen staat, want ik weet je wonen.