Arbeiders moeten machine uit elkaar halen om collega te bevrijden die met voet vastzit

door: BVDO
Afbeelding bron: Photonews
In het West-Vlaamse Harelbeke is een arbeider maandag met zijn voet in een machine komen te zitten. De brandweer had twee uur nodig om de man te bevrijden.

De noodoproep kwam maandag op het middaguur binnen. Hoe de man met zijn voet in de machine kwam, is nog niet duidelijk. “Een arbeider raakte tijdens werkzaamheden met zijn voet gekneld in een machine om karton te walsen", vertelt de brandweer aan Krant van West-Vlaanderen. "De voet van de man, een Franstalige werknemer, raakte verpletterd tussen de cilinders waardoor ook de MUG diensten ter plaatse kwamen.”

Uiteindelijk moesten de andere arbeiders van het bedrijf helpen om de machine te ontmantelen. “Vooreerst moest het slachtoffer gestabiliseerd worden, waarna we konden beginnen met de effectieve bevrijding. Hiervoor werkten onze manschappen nauw samen met de technici van het bedrijf zelf. Het slachtoffer bleef de volledige tijd bij bewustzijn en werd door de leden van het MUG-team bijgestaan".

Het werd voor de medewerkers dan ook een emotionele middag. Zij kregen bijstand van het bedrijf. "We hebben een deel van de machine moeten ontmantelen", gaat de officier verder. "Hierbij moesten we doordacht te werk gaan om het slachtoffer van verdere letsels te vrijwaren. Na ongeveer twee uur konden we hem uiteindelijk uit zijn positie bevrijden. De toestand van de man in kwestie is stabiel en hij verkeert niet in levensgevaar. "