Opgelet als je deze twee ziet lopen in je straat: Ze worden gezocht door de politie

door: STS
Opsporingsbericht
Afbeelding bron: Federale politie

De politie en het parket zijn op zoek naar twee individuen die verdacht worden van inbraak in een woning en diefstal.

De verdachten drongen op woensdag 13 april 2022 omstreeks 15.00 uur samen met een derde persoon een woning in de Hertstraat in Denderleeuw binnen.

"Ze klommen over de omheining van de tuin om vervolgens in te breken. Ze gooiden het glazen schuifraam stuk met een steen en betraden de woning", weet de politie.

"Ze stalen een kleine som geld en enkele juwelen. De verdachten vluchtten weg via de aanpalende tuinen. Eén van deze tuinen is voorzien van verschillende camera's. Twee verdachten werden heel duidelijk gefilmd."

Op vraag van het parket van Oost-Vlaanderen, afdeling Dendermonde, is er een opsporingsbericht verspreid.

"Verdachte nummer één is een man met kort, donker, krullend haar en een donkere baard. Hij is normaal gebouwd en droeg een zwarte trainingsjas met kap, een blauwe jeansbroek met witte vlekken en gaten, een wit/zwarte T-shirt met motief en bleke sportschoenen."

"Verdachte nummer twee is een man met kort, donker haar en een stoppelbaard. Hij droeg een zwarte jas met lichtkleurige accenten aan de ritssluitingen, een zwarte broek en bruine sneakers."

Wie informatie kan verstrekken wordt gevraagd om contact op te nemen met de politie via opsporingen@police.belgium.eu of via het gratis nummer 0800/30.300.