Foutmelding

Could not retrieve the oEmbed resource.

Opnieuw geweld tegen politie: Incident aan Stationsplein in Sint-Niklaas

door: MRO
Afbeelding bron: Photonews

Op het stationsplein in Sint-Niklaas heeft maandagnamiddag een incident plaatsgevonden. Enkele skaters weigerden een mondmasker te dragen en gedroegen zich agressief tegen agenten. Dat meldt het parket van Oost-Vlaanderen.

Agenten vroegen de skaters hun mondmasker te dragen. Een 31-jarige man weigerde, wilde zich ook niet identificeren en gedroeg zich weerspannig tegenover de agenten. 

Een jongen van 16 filmde de arrestatie van de 31-jarige man en weigerde om te stoppen met filmen toen de politie hem dit vroeg. Ook hij wilde geen mondmasker dragen. Toen de politie hem wilde identificeren probeerde hij met zijn skateboard naar een agent te slaan.

Toen de politie hem arresteerde, kwam de moeder toegelopen en ook zij gedroeg zich weerspanning tegenover de agenten. Daarop mengde ook een derde verdachte zich, een man van 42. Ook hij gedroeg zich agressief naar de agenten toe, uitte bedreigingen, had een zakmes bij en beschadigde het politievoertuig.

Na verhoor werden de 31-jarige en 42-jarige verdachten door het parket Oost-Vlaanderen gedagvaard in snelrecht. De 31-jarige verdachte werd gedagvaard voor de zitting van 15 januari 2021 van de politierechtbank in Sint-Niklaas wegens inbreuken op de Covid-maatregelen, met name het niet naleven van de verplichting om een mondmasker te dragen.

De 42-jarige verdachte dient zich op 27 januari 2021 te verantwoorden voor de correctionele rechtbank OVL afdeling Dendermonde wegens verboden wapendracht en smaad aan agenten in functie. De minderjarige wordt op heden voorgeleid bij de jeugdrechter in Dendermonde voor feiten van gewapende weerspannigheid en een inbreuk op de corona-wetgeving, met name de weigering tot het dragen van een mondmasker. De vrouw mocht na verhoor beschikken.