Opschudding in Colruyt: Winkeldetective kan ogen niet geloven en belt meteen de politie

door: STS
Colruyt
Afbeelding bron: Colruyt

De politie heeft mannen kunnen oppakken die gestolen hadden in een supermarkt van Colruyt. Ze worden gedagvaard volgens de snelrechtprocedure.

"Op 21 september omstreeks 12.15 uur merkte een winkeldetective van de Colruyt in de Lombaardenstraat in Leuven op hoe een 33-jarige man drie fardes roltabak, ter waarde van 320 euro, nam", legt het parket uit.

"De man legde vervolgens twee van de drie fardes roltabak tussen de bananen. Hij verliet daarna de winkel met de derde farde roltabak zonder deze te betalen."

"Vijftien minuten later kwam zijn kompaan de winkel binnengelopen. Die wandelde rechtstreeks naar de afdeling met de bananen. De 31-jarige man nam vervolgens de twee resterende fardes roltabak die bij de bananen lagen en wandelde ook voorbij de kassa zonder iets te betalen."

De winkeldetective kon de tweede verdachte tegenhouden en belde de politie. Een patrouille kon daarna ook de eerste verdachte tegenhouden.

"Beide mannen werden gearresteerd. In hun verhoor gaven ze de feiten toe. De twee worden gedagvaard volgens de procedure van het snelrecht en moeten zich begin november verantwoorden voor de correctionele rechtbank."