Politie grijpt in en sluit twee handelszaken onmiddellijk: "De zaakvoerders zijn gearresteerd"

door: STS
Politie - Antwerpen
Afbeelding bron: Photonews

De politie heeft na een controle twee handelszaken gesloten. De twee zaakvoerders en enkele werknemers werden gearresteerd.

De actie werd samen met de douane, de RVA en de stadsdiensten gehouden. "In een zaak aan de Bisschoppenhoflaan in Deurne vonden we twee zakken, gevuld met ongeveer 18.000 euro cash. Er werden ook meerdere verpakkingen met in totaal 67 gram cannabis aangetroffen."

"De twee aanwezige werknemers en ook de zaakvoerder, die wat later aankwam, zijn gearresteerd. Het geld en de drugs werden in beslag genomen en het pand werd verzegeld wegens het vermoeden dat er een handel in drugs gevoerd werd."

"Verder onderzoek bracht nog een tweede vestiging van de vennootschap aan het licht. In dat pand, aan de Sint-Katelijnevest, werd een tweede zaakvoerder gearresteerd nadat er 28.000 euro cash, een groot mes, CBD-producten en twee potten met vermoedelijk xtc en amfetamines in gevonden werd. Alles werd in beslag genomen en het pand werd verzegeld."

Vervolgens werden er huiszoekingen uitgevoerd bij de zaakvoerders. "Op één van de adressen vonden we opnieuw een bijzonder grote hoeveelheid cash geld en 15 nieuwe simkaarten. Het onderzoek werd verdergezet en zo kon ook de auto van de tweede zaakvoerder gevonden worden. Daar zat nog meer geld in opgeborgen (34.440 euro). Alles samen werd meer dan 100.000 euro cash in beslag genomen."

"Vier verdachten werden gearresteerd, één werd aangehouden en een tweede is vrij onder voorwaarden."