Politie spoort dieven op die listige diefstal plegen bij oude vrouw

door: BVDO
Politie
Afbeelding bron: Unsplash

Twee jonge mannen op een step stalen maandag in de namiddag het horloge van een vrouw van 75 jaar in Antwerpen. Even later kon het tweetal opgepakt worden.

De vrouw vertelde aan de interventieploeg dat het gebeurde op weg naar huis en dat de steppers het horloge van haar arm trokken en wegvluchtten. Het slachtoffer raakte gelukkig niet gewond, maar kreeg wel slachtofferzorg aangeboden. Nazicht door de operatoren in het realtime intelligence center (RTIC) kon twee mogelijke verdachten letterlijk in beeld brengen.

Verschillende interventieteams van noodhulp en het snelleresponsteam zijn achter de verdachten aan gestuurd. In het Centraal Station is het duo opgemerkt en kon de politie hen arresteren.

Bij het aftasten vond de politie in eerste instantie niets, maar vlak bij hen is het horloge teruggevonden. Een van hen liet het wellicht vallen bij aankomst van de politie. Beiden verblijven illegaal in ons land.

Een van hen probeerde de politie wijs te maken dat hij minderjarig was en geen papieren op zak had. Een botscan wees uit dat hij 20 jaar was. Beide meerderjarigen zijn door de onderzoeksrechter aangehouden.