Politie waarschuwt na oplichting via internet: "Dan moet er bij jou een alarmbelletje rinkelen"

door: STS
Politie
Afbeelding bron: Pixabay

De politie en het parket willen waarschuwen voor oplichting via online aankopen nadat deze week een jongeman werd opgepakt. Er worden ook tips gegeven over hoe je een verdachte situatie herkent.

Dinsdag viel de politie binnen in een woning in Bilzen. Een 23-jarige man uit Genk werd gearresteerd. De onderzoeksrechter liet hem aanhouden en overbrengen naar de gevangenis.

"Hij wordt verdacht van oplichting via het internet. Slachtoffers kochten online een iPhone of een PlayStation maar kregen hun betaalde product nooit toegestuurd", laat politiezone CARMA weten.

"Wanneer de benadeelden om uitleg vroegen, werd een valse track & trace link doorgestuurd of werden ze een tijdje aan het lijntje gehouden. Dan bleek het gekende telefoonnummer plots niet meer in gebruik en werd hun nummer uiteindelijk geblokkeerd."

De politie ontving meerdere klachten van slachtoffers, verspreid over het hele land. Het gaat om 22 gedupeerden, en mogelijk zijn het er nog meer. Na onderzoek kwamen de speurders uit bij de jongeman die deze week werd opgepakt.

Politiezone CARMA en het Limburgse parket hebben een duidelijke boodschap: "We willen waarschuwen voor dergelijke aankopen op het internet."

"Betaal niet met een overschrijving vooraleer je het product gezien en/of ontvangen hebt. Ook als de verkoper niet fysiek wil afspreken of moeilijk bereikbaar is, moet er een alarmbelletje rinkelen."