Schokkend hoe woeste jongeren agenten en hun politiewagen aanvallen in Sint-Gillis: Ook gewonde gevallen

door: PMN
Geweld politie
Afbeelding bron: Politie zone Brussel -Zuid

Het lijkt helemaal uit de hand te lopen in Sint-Gillis. Daar hebben woeste jongeren een politievoertuig aangevallen.

De feiten speelden zich zondag af in Sint-Gillis. Dat staat te lezen bij Het Laatste Nieuws. Agenten van de zone Brussel-Zuid werden er aangevallen nadat ze een interventie deden rond straatdealen.

Het incident deed zich voor tijdens een patrouille rond 17.30 uur ter hoogte van het Jacques Franckplein en het Bethléemplein. Ze werden na hun interventie aangevallen door verschillende woeste jongeren.

De agenten sloegen op de vlucht en stapten in hun wagen. Meteen daarna begonnen enkele jongeren op de wagen te trappen en in te beuken. 

Ze probeerden ook om de ruiten in te beuken. De agenten slaagden erin om weg te rijden. 

De politiewagen raakte beschadigd bij het incident en een agent raakte gewond. Korpschef Jurgen De Landsheer van politiezone Brussel-Zuid merkt op dat er de laatste weken meer geweld is tegen de politie.

“De voorbije weken is er veel geweld geweest tegen de politie in Sint-Gillis, onder meer met een poging tot brandstichting aan het commissariaat op 7 juli”, klinkt het. 

“We merken dat dit komt omdat we de laatste twee tot drie weken sterk inzetten op een aanpak van het straatdealen. Het gaat dan zowel om kleine als grote trafiek. Het geweld is daarmee verbonden.”