Twee koppels op heterdaad betrapt

door: STS
Politie - zwaailicht
Afbeelding bron: Pixabay (archieffoto)

Bewakingsagenten van een winkelcentrum hebben deze week een koppel betrapt op winkeldiefstal. De politie arresteerde het duo en kon tevens een tweede dievenkoppel oppakken.

De bewakingsagenten van het winkelcentrum aan de Zetellaan in Maasmechelen konden een 24-jarige man en 20-jarige vrouw op heterdaad betrappen bij het stelen van kledij uit twee verschillende winkels.

"De lokale politie Lanaken-Maasmechelen werd verwittigd en ging ter plaatse over tot de doorzoeking van het voertuig van de verdachten. Hierin werd nog meer gestolen kledij aangetroffen, naast een verboden wapen (springmes) en een kleine hoeveelheid verdovende middelen (amfetamines)", vertelt het Limburgse parket.

"Even later kwamen twee andere personen, een 29-jarige man en een 25-jarige vrouw, aan bij het voertuig. Zij werden door de bewakingsagenten eveneens herkend als verdachten van diefstal in dezelfde winkels. Ook zij waren nog in het bezit van gestolen kledij. De totale waarde van de gestolen kledingstukken bedraagt meer dan 700 euro."

De vier personen werden gearresteerd. Een huiszoeking in Hechtel-Eksel in een chalet waar de vier personen zouden verblijven, leverde resultaat op: er werden nog meer gestolen goederen aangetroffen.

De vier verdachten, die allemaal van Roemeense afkomst zijn, werden door de onderzoeksrechter aangehouden en naar de gevangenis gestuurd. Het onderzoek wordt verdergezet. "Het is niet uitgesloten dat de vier verdachten deel uitmaken van een dadergroepering die internationaal opereert", aldus het parket nog.