Paniek aan de kust: Veertiger neergestoken met gekarteld mes

door: STS
Opsporingsbericht
Afbeelding bron: Federale politie

Politie en parket zijn dringend op zoek naar deze jongeman. Hij wordt ervan verdacht een veertiger te hebben neergestoken.

De feiten speelden zich op maandag 24 juli 2023 af in de Platformstraat in Oostende. Daar werd een 41-jarige man neergestoken met een mes. "Het slachtoffer kampt met een verslaving en trachtte op die dag drugs te kopen."

Rond 15.45 uur ontmoette hij een jongeman op de afgesproken plaats. Maar de drugsdeal liep mis. Er ontstond ruzie omdat de twee het niet met elkaar eens raakten over de betaling.

"Er werd geroepen en getierd en op een gegeven ogenblik haalde de verdachte een gekarteld mes naar boven en stak hij het slachtoffer neer."

Trainingsjas, trainingsbroek en sneakers

Op vraag van de onderzoeksrechter in Brugge en het parket van West-Vlaanderen is er een opsporingsbericht verspreid. "De verdachte is tussen de 18 en de 20 jaar oud en 1m70 à 1m80 lang. Hij is slank gebouwd en heeft bruin, krullend haar dat lichter wordt aan de uiteinden."

"Hij droeg die dag een opvallende lichtblauwe trainingsjas met zwarte stukken, een zwarte trainingsbroek en witte sneakers met blauwe veters en een halsketting. Mogelijk is de man afkomstig uit Nederland."

Wie informatie kan verstrekken, wordt gevraagd om de politie te contacteren via het gratis nummer 0800/30.300, of via opsporingen@police.belgium.eu.