"Uit bed gebeld door politie en hele dag verhoord"

door: STS
Marc Van Ranst
Afbeelding bron: Photonews

De politie heeft een horeca-uitbater die Marc Van Ranst online bedreigde, opgepakt en verhoord. Hij werd voorgeleid bij een parketmagistraat. Volgens het parket is er bijkomend onderzoek nodig.

De man schreef online berichten als "een kogel is te goed voor hem" en "MVR afmaken? Goed betaald?". Dat kan hem nu duur te staan komen. Mogelijk moet hij zich voor de rechtbank verantwoorden.

"Mijnheer Van Ranst heeft een collage gemaakt op Facebook en Twitter met een aantal reacties die ik gepost heb op uitspraken van andere mensen op sociale media", zegt de man in Het Belang van Limburg.

"Vervolgens word ik vanwege zijn knip- en plakwerk 's nachts uit mijn bed gebeld door de politie, wordt mijn Facebookprofiel geblokkeerd zodat ik niet meer kan reageren en beland ik de volgende dag in de bak. ik ben de hele dag verhoord door de gerechtelijke politie."

Van Ranst zelf heeft alleszins geen medelijden met hem: "Deze man ontdekt nu dat haatpraat en bedreigingen ook nare gevolgen kunnen hebben", schreef hij op Twitter.