Vrouw voor 5.500 euro opgelicht: Politie wil iedereen waarschuwen hiervoor

door: STS
politie
Afbeelding bron: Unsplash

De politie waarschuwt opnieuw voor helpdeskfraude. Een bejaarde dame is vorige week woensdag voor meer dan 5.500 euro opgelicht geworden op die manier.

Het slachtoffer is een 83-jarige vrouw uit Stabroek. "Ze deed melding van het feit dat ze werd opgelicht door twee onbekende mannen die zich uitgaven als bankmedewerkers", zegt de politie.

"Ze waarschuwden haar aan de telefoon voor inbraken in de buurt en kwamen nadien bij haar thuis ter plaatse om haar kostbare goederen en haar bankkaart zogezegd in veiligheid te stellen. Toen de oplichters de woning van het slachtoffer verlieten, had de vrouw door dat er iets niet klopte. Ze nam contact op met haar kleinkinderen."

"Toen ze haar rekeningen wou laten blokkeren werd duidelijk dat er al een grote som geld werd afgehaald. De oplichters hadden ook al aankopen gedaan bij een elektrozaak in de buurt."

"Het voertuig van de verdachten werd geseind en kon afgelopen maandag worden onderschept door de Federale Wegpolitie. De twee meerderjarige inzittenden werden gearresteerd en verhoord over de feiten. Een 19-jarige Nederlandse man werd dinsdag voorgeleid bij de onderzoeksrechter, die besliste hem aan te houden op verdenking van oplichting, informaticabedrog en bendevorming."

"De andere verdachte (26) werd vrijgelaten. Hij zou niet aanwezig geweest zijn bij de feiten."