Winkelmedewerkster bloedt na overval: Politie pakt verdachte, maar die is weer op vrije voeten

door: STS
Politie
Afbeelding bron: Photonews

Een gewapende man heeft een winkelbediende verwond tijdens een overval. De vijftiger kon 's nachts bij hem thuis door de politie opgepakt worden.

De 54-jarige man stapte zaterdagavond rond 21.50 uur binnen in winkelketen Delitraiteur in Hever, een deelgemeente van de gemeente Boortmeerbeek.

"Hij wandelde met een mes in zijn hand naar een van de twee winkelmedewerkers en nam haar vast bij de schouders", vertelt het Leuvense parket.

"De vrouw schrok, viel achterover en liep een snijwonde aan haar hand op. De tweede winkelmedewerker opende een kassa, waaruit de verdachte verschillende biljetten nam."

"De eerste winkelmedewerker probeerde een tweede kassa te openen maar slaagde hier niet in. De verdachte heeft zelf geprobeerd deze te openen met zijn mes maar dit mislukte. Hij eiste sigaretten en drank en verliet hiermee de winkel."

De verdachte kon later opgepakt worden. "Een van de winkelmedewerkers had hem herkend, gezien hij regelmatig in de winkel kwam en reeds eerder voor overlast zorgde. De man kon omstreeks 01.30 uur bij hem thuis aangetroffen en gearresteerd worden."

In de woning ontdekte de politie tientallen pakjes nieuwe sigaretten, een jas die overeenstemde met de kledij die de verdachte bij de overval droeg en een mes met bloedsporen op.

Verhoor

"Tijdens zijn verhoor gaf de verdachte de feiten deels toe. Als motief gaf hij aan geen geld of eten meer te hebben."

"Hij stelt de Deli binnengegaan te zijn en om het geld van de kassa en sigaretten te hebben gevraagd. Het mes zou hij toevallig op zak hebben gehad en hij ontkent hiermee gedreigd te hebben. Hij gaf wel toe het mes gebruikt te hebben om een kassa te openen."

Vrijgelaten

Er werd een onderzoeksrechter gevorderd voor diefstal met geweld of bedreiging, bij nacht, met gebruik van wapens. "Deze heeft besloten om de verdachte vrij te laten onder strikte voorwaarden. Het onderzoek loopt nu verder onder leiding van de onderzoeksrechter."