Schooljuf uit Boortmeerbeek tot twee keer toe neergeslagen op straat

bron: Het Nieuwsblad
door: PMN
Afbeelding bron: Google Maps
Een schooljuf uit Boortmeerbeek is het slachtoffer geworden van blind geweld. De schooljuf werd hardhandig aangepakt.

De schooljuf werd op straat aangevallen, staat te lezen in Het Nieuwsblad. Het incident gebeurde vorige week donderdag. Een onbekende haalde op straat twee keer uit naar de vrouw. "Plots voelde ik een slag op mijn schouder, en kwam ik ten val”, zegt de vrouw die liever anoniem blijft. “Gezien de verwondingen moet het een zwaar voorwerp geweest zijn. Ik droeg een jas en een sjaal en nog was de impact op mijn lichaam goed zichtbaar.” 

Toen de vrouw na de slag recht wilde komen, kreeg ze een tweede slag te verwerken. De schooljuf veloren even het beuwstzijn maar slaagde er in om op eigen kracht terug de school te bereiken. De hulpdiensten werden meteen gealarmeerd. "Tot het einde van de maand is mevrouw werkonbekwaam. We leven met haar mee en proberen voor een zo goed mogelijke begeleiding te zorgen", zegt Tuur Troch, algemeen directeur van de scholengroep Dynamo 7, waar VBS De Wegwijzer deel van uitmaakt. 

Het Leuvense parket is op de hoogte gebracht en onderzoekt de zaak. Speurders gaan alle pistes onderzoeken om zo te achterhalen wat er echt gebeurd is. Getuigen zijn er niet en dus moeten beelden van de camerabewaking meer duidelijkheid moeten geven. Wie die donderdagochtend omstreeks 7 uur iets verdacht heeft opgemerkt op de Audenhovenlaan in Boortmeerbeek, wordt vriendelijk verzocht contact op te nemen met de politie.