Zware mishandeling in appartement: Zeven uur lang geslagen, en toen moest het ergste nog komen

door: STS
Politie
Afbeelding bron: Photonews

Een vijftiger is met levensgevaarlijke verwondingen in het ziekenhuis beland nadat hij het slachtoffer werd van grof geweld.

De man had zich vorige donderdag naar een appartement in Scherpenheuvel-Zichem begeven. "Hij werd daar zeven uur lang geslagen", meldt het Leuvense parket.

"Het slachtoffer kon uiteindelijk ontsnappen, maar werd in zijn vlucht beschoten met rubberen projectielen. Een van die projectielen zat nog in zijn borst. De man verkeerde in levensgevaar."

De politie kon in het appartement twee verdachten arresteren. "De eerste, een man van 32 jaar oud uit Aarschot, gaf de feiten gedeeltelijk toe. Hij gaf aan dat er ruzie was ontstaan over spullen van hem die het slachtoffer zou meegenomen hebben."

"Die ruzie zou dan uit de hand gelopen zijn. De verdachte gaf toe enkele slagen gegeven te hebben aan het slachtoffer. Uiteindelijk gaf hij ook toe geschoten te hebben op het slachtoffer toen die in de zetel zat."

"De tweede verdachte, een 29-jarige man uit Scherpenheuvel-Zichem, verklaarde dat de eerste verdachte verantwoordelijk was voor de slagen en de schoten. Hij gaf wel toe geen hulp geboden te hebben aan het slachtoffer, hij heeft enkel proberen om te bemiddelen."

De onderzoeksrechter besliste om de eerste verdachte aan te houden voor opzettelijke slagen met werkonbekwaamheid tot gevolg. De tweede verdachte mocht beschikken.

De toestand van het slachtoffer zou intussen stabiel zijn, laat het parket nog weten.

(Archieffoto)