Bram Verbruggen weet zeker: "Vanaf dan heel ander weer"

door: STS
Bram Verbruggen
Afbeelding bron: Photonews

VRT-weerman Bram Verbruggen voorspelt dat er ander weer zit aan te komen. Dat zal donderdag al het geval zijn.

Woensdag bleef het droog en kregen we veel zonneschijn, bij temperaturen van 9 tot 12 graden. In het westen van het land kan mogelijk 13 graden gehaald worden.

"Er is één groot verschil met gisteren, en dat is de wind. Dinsdag hadden we nog een gure wind uit het noordoosten, die ook het koudegevoel wat vergrootte. Vandaag is er nauwelijks wind, slechts een zwak briesje", zei Bram Verbruggen op Radio 2.

De komende nacht krijgen we minima rond het vriespunt in het oosten van het land. Elders blijven de temperaturen positief, bij 1 tot 5 graden.

"In de loop van de nacht verwachten we vanaf het westen meer en meer wolken. En dan krijgen we toch wel een verandering, want er komt regen op ons af."

"Donderdag krijgen we heel ander weer. Het wordt een zwaarbewolkte dag, met periodes van regen. Het kan een paar uur aan een stuk regenen. Geen echte grote drache zoals vorige zaterdag, maar lichte regen."

"Na de middag volgen er opklaringen vanaf het westen, maar ook nog een aantal buien. De temperaturen schommelen tussen 8 en 12 graden."