David Dehenauw voorspelt onstuimig weer

door: STS
Afbeelding bron: Photonews

Weerman David Dehenauw voorspelt dat de storm gaat liggen, maar we krijgen wel onstuimig, wisselvallig weer. Het blijft voorlopig ook fris.

Dinsdag werd een stormachtige dag. "We kregen wisselend tot soms zwaarbewolkt weer, met nu en dan buien", zei Dehenauw op VTM.

Het waaide fel, met windkracht 5 in het binnenland en windkracht 6 tot 7 aan de kust. Tegen de late namiddag begon de wind af te nemen. We haalden 12 tot 13 graden.

Buien

"Vanavond en vannacht krijgen we nog een reeks buien, vooral in Vlaanderen. We krijgen windkracht 3 in het binnenland en windkracht 5 aan de kust. De minimumtemperatuur bedraagt op de meeste plaatsen 4 graden."

Woensdag krijgen we heel wat te verwerken: "We krijgen buien van regen en korrelhagel en er is kans op een plaatselijke donderslag. Zelfs een vlok natte sneeuw in de Hoge Venen is niet uitgesloten", aldus Dehenauw.

We krijgen ook droge perioden, met zonneschijn. De temperaturen halen slechts 10 graden, of 11 graden in de Kempen en in het uiterste zuiden van het land.