David Dehenauw waarschuwt voor pittig onweer: "Kan fors worden"

door: STS
David Dehenauw - onweer
Afbeelding bron: Photonews

Er zijn buien onderweg naar ons land, en die kunnen gepaard gaan met onweer. Dat kan vrij fors worden, zegt weerman David Dehenauw.

Zaterdag werd het opnieuw warm, bij 27 à 28 graden in het centrum en 30 graden in de Kempen. Zon en wolken wisselden elkaar af.

"Op sommige plaatsen wordt het tijdelijk zelfs zwaarbewolkt. In West- en Oost-Vlaanderen kan zelfs een bui voorkomen, of plaatselijk wat lichte regen", zei David Dehenauw op VTM.

De komende nacht bedragen de minima 15 tot 18 graden in Vlaanderen. "Misschien valt er vanavond nog tijdelijk een plaatselijk een bui, maar daarna is het droog."

Zondag wordt het 27 graden aan de kust, 28 graden in het centrum en 31 graden in de Kempen. De dag gaat vrij zonnig van start. "Daarna komen er meer wolkenvelden vanuit Frankrijk en dat kan gevolgd worden door een aantal regen- of onweersbuien in de namiddag. Daarop is meer kans in de westelijke en zuidwestelijke helft van het land."

"Hoe meer richting het noorden en het oosten, hoe droger de weerkaarten zijn. Daar verwachten we pas tegen de avond een regen- of onweersbui. Alleen al door de temperatuur kan zo'n onweer vrij fors zijn."