David Dehenauw ziet een verandering op de weerkaarten: "Windstoten tot 90 km/u"

door: MRO
David Dehenauw
Afbeelding bron: Photonews

We blijven volgende week gespaard van vriestemperaturen, maar er zit wel een weersverandering aan te komen op donderdag en vrijdag. "Volop herfst met veel wind en perioden met buien", zegt weerman David Dehenauw daarover.

"In het tweede deel van de nacht van zondag om maandag komen er meer wolkenvelden in het westen van het land. Het wordt een frisse nacht met temperaturen tussen 2 en 5 graden", vertelt David Dehenauw in zijn weerpraatje op VTM.

"Maandag blijft het droog en schijnt de zon het langst in het oosten van het land, zeker in de Ardennen. Later komen ook in Limburg in de loop van de dag meer wolkenvelden bij zo'n 10 graden." 

De eerder zachte temperaturen houden aan, maar dinsdag moeten we opnieuw rekening houden met neerslag. "Dinsdag krijgen we perioden met regen. Woensdag blijft het overwegend droog."

Voor donderdag en vrijdag ziet de weerman een verandering op de weerkaarten, het gaat dan hard waaien. "Donderdag en vrijdag krijgen we veel wind met windstoten tussen 60 en 90 km/u met perioden met regen of buien."