David Dehenauw ziet het komen: "Zware onweersbuien in delen van Vlaanderen"

door: STS
David Dehenauw - onweer
Afbeelding bron: Photonews

Weerman David Dehenauw ziet onweersbuien dichterbij komen. Die zullen in delen van Vlaanderen voorkomen.

Zaterdag werd het zomers warm, met temperaturen van 24 à 25 graden in het binnenland. Aan de kust werd het 20 graden. De dag ging zonnig van start, maar de bewolking nam geleidelijk toe vanuit het zuiden.

"De meeste zon krijgen we nog aan zee", zei David Dehenauw op VTM. "Het is ook mogelijk dat er zich in het binnenland een plaatselijke regen- of onweersbui ontwikkelt in de latere namiddag en vroege avond."

Vannacht koelt het in Vlaanderen af tot 15 graden. "Er zullen zich zware onweersbuien voordoen in de provincies Luik, Namen en vooral Luxemburg. Er zijn ook delen van Vlaanderen die aan de beurt kunnen komen. Ik denk aan Limburg, Vlaams-Brabant en misschien Antwerpen. In de noordwestelijke helft blijft het zo goed als droog."

Droog en zonnig, maar buien op komst

Zondag wordt het 17 graden aan zee en 21 graden elders in Vlaanderen. "We krijgen eerst nog regen- en onweersbuien in het oosten en ook in delen van Limburg nog."

"Daarna wordt het daar droger, met overwegend veel bewolking. Elders is het droog en zonnig. In de loop van de late namiddag en vroege avond komt een buienlijn vanaf de kust het land binnen."

Volg Redactie24 nu ook via WhatsApp