Dit weekend de klok verzetten: Frank Deboosere ziet "talrijke nevengevolgen"

door: STS
Frank Deboosere
Afbeelding bron: Photonews

Het is weer zover: we moeten de klok verzetten. In de nacht van zaterdag 30 maart op zondag 31 maart 2024 gaat de zomertijd in.

Dat betekent dat we de klok een uur vooruit moeten draaien. Een uurtje minder slapen dus. Niet iedereen is liefhebber van het overschakelen van wintertijd naar zomertijd, en in het najaar van zomertijd naar wintertijd. Ook weerman Frank Deboosere is geen voorstander.

"De invoering van de zomertijd heeft talrijke nevengevolgen. Ochtendfiles rijden langer in het donker, avondfiles rijden meer in verzengende ozon-hitte, biologische klokken raken ontregeld, de zomerhitte blijft een uur langer hangen in de slaapkamers", schrijft Frank Deboosere op zijn website, waar hij de hele geschiedenis van de zomertijd uitlegt.

Deboosere ziet de zomertijd het liefst verdwijnen, zoveel is duidelijk. Hij komt met een voorstel op de propppen: "Behoud de wintertijd als standaardtijd en laat verschillende economische sectoren 's zomers zelf beslissen of ze al dan niet vroeger willen beginnen. Op die manier spreid je de files. Dat zou pas een echte besparing zijn."

Volg Redactie24 nu op Instagram