Frank Deboosere waarschuwt: "Dan bereikt de storm zijn hoogtepunt"

door: STS
Frank Deboosere
Afbeelding bron: Photonews

Voor weerman Frank Deboosere draait vrijdag alles om storm Eunice. Maar ook de komende dagen gaat het nog flink blijven waaien.

"Ik wou dat het niet waar was, maar er is niets aan te doen. Storm Eunice gaat ons serieus parten spelen", zei Deboosere op Radio 2.

Na een regenzone die van west naar oost over het land trok, kregen we opklaringen. Het bleef ook zacht, bij temperaturen van 12 of 13 graden. Maar de wind bleef in kracht toenemen.

"De felste rukwinden blijven net ten noorden van ons land. De Nederlandse kustprovincies gaan wel naar code rood. Londen zit eveneens in code rood."

Code oranje

Bij ons kleuren de provincies West-Vlaanderen, Oost-Vlaanderen, Antwerpen en Henegouwen oranje. Elders is code geel van kracht. "Ik wens de fietsers veel moed. En autorijden wordt echt wel een hachelijke onderneming; stuur goed vasthouden en niet te hard rijden."

"Het hoogtepunt van de storm zit tussen 14.00 uur en 19.00 uur. In de loop van de avond zal de wind stilaan gaan afnemen."

Zaterdag begint zonnig, later volgt er opnieuw een regenzone die zich van west naar oost over het land beweegt. Het wordt zo'n 8 à 9 graden. "De zuidwestenwind gaat opnieuw aanwakkeren. Op het einde van de dag krijgen we rukwinden van 60 tot 80 km/u."