Heerlijk lenteweer op komst: "Vanaf dan richting de 20 graden"

door: STS
Lente - zomer - zonnig
Afbeelding bron: Pixabay

VRT-weerman Bram Verbruggen ziet heerlijk mooi lenteweer op ons afkomen. Volgende week is het zover.

Vrijdag wisselden wolken en opklaringen elkaar af. Hier en daar kon er een bui vallen. Het werd 12 tot 14 graden, met mogelijk een uitschieter tot 15 graden in de Kempen. "Vrij normale temperaturen voor deze tijd van het jaar", sprak Bram Verbruggen op Radio 2.

Vanavond en vannacht zal er meer bewolking zijn in het westen van het land. "In West-Vlaanderen valt er misschien wat lichte regen. Elders zou het droog moeten blijven."

"De wolken kunnen ook het centrum bereiken. Dat zou betekenen dat we zowel daar als in het westen zachtere temperaturen krijgen, met minima rond 6 à 7 graden. In Antwerpen en Limburg wordt het door de brede opklaringen wat kouder, bij minima rond 2 à 3 graden."

Zaterdag gaat droog en zonnig van start in het oosten. In het westen zal er veel bewolking hangen en kan er een beetje regen vallen. "In de loop van de voormiddag gaat het dan wel overal vrij zonnig worden."

Het kwik klimt tot 14 à 15 graden in het binnenland, aan de kust moeten ze het met 11 à 12 graden stellen.

"Voor begin volgende week ziet het er echt goed uit. De temperaturen gaan in stijgende lijn, vanaf donderdag gaan we richting de 20 graden."