Koude temperaturen verdwijnen: "Maar vanaf die dag zal het regenen"

door: BVDO
Afbeelding bron: Pixabay

Het was vandaag ontzettend koud. Die lage temperaturen gaan de komende dagen verdwijnen, maar zorgen dan wel dat er regen in de plaats komt.

"Vannacht zijn er veel wolken, maar het blijft droog", vertelt Sabine Hagedoren op Radio 2. "Er is wel kans op nevel en mist. Een neerslagzone zorgt voor een beetje sneeuw ten zuiden van Samber en Maas, maar zal verdwijnen richting Duitsland. Aan zee en in het centrum van het land bedragen de minima 2 graden."

"Dinsdag wordt nog een koude dag, met temperaturen rond de 3 tot 4 graden. Het wordt veeleer grijs, met winterse neerslag in de Ardennen, goed voor nog een paar centimeter sneeuw. In Vlaanderen valt een spatje of een vlokje, maar niet veel. Het westen geniet van enkele opklaringen, het wordt rustig weer met 's nachts temperaturen rond het vriespunt."

"Woensdag en donderdag worden min of meer hetzelfde, met het beste weer telkens voor het westen van het land. Vanaf vrijdag gaat het warmer worden, tot 7 graden, maar dan moeten we er wel de regen bijnemen. Het weekend zit vol regen en buiten, maar wel met positieve temperaturen en geen nachtvorst meer."