Leg de zandzakjes maar klaar: Nog veel meer neerslag op komst

door: STS
Wateroverlast - zandzakjes
Afbeelding bron: Photonews

Het lijkt erop dat we nog een flinke portie neerslag over ons heen gaan krijgen tijdens de komende dagen. Het wordt voor veel mensen opnieuw bang afwachten.

De aanhoudende regen heeft de bodem helemaal verzadigd gemaakt. Het grondwater staat op een hoog peil en elke nieuwe regenbui kan nu voor wateroverlast zorgen op plaatsen die daar gevoelig aan zijn. En er is nog meer neerslag op komst.

NoodweerBenelux postte op X een prognose voor de komende dagen, van vrijdag tot en met maandag. "Het Europees weermodel berekent nog meer neerslag in een lijn van het zuidwesten van Nederland tot het zuidoosten van België, met ook de streek van Voeren opnieuw in het vizier. Er is voorlopig geen trendbreuk naar stabiel en zonnig weer."

Op onderstaande weerkaart van WX Charts, die NoodweerBenelux deelde, zien we hoe vooral de provincies Antwerpen, Limburg, Vlaams-Brabant en Luik rood kleuren en zich dus aan veel neerslag mogen verwachten indien het weermodel klopt. Het zou gaan om 40 tot 50 mm neerslag per vierkante meter.